MENÜ

Alaçatı Zeytin Konak Otel

Çevrimiçi
Alaçatı Zeytin Konak Otel

Merhabalar👋

Alaçatı Zeytin Konak Otel ile iletişime geçtiğiniz için teşekkürler. Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Alaçatı’da Neler Yapılır?

Yakın Çevre

Ovacık

Ovacık Çeşme yarımadasının tarım merkezi. Yörenin meşhur enginar ve kavunlarının yanı sıra iklimi ve toprak koşulları çok uygun olduğu için şaraplık üzümlerin yetiştiği bağları ile de ünlendi. Ovacık altın sarısı kumsalı, berrak denizi ve de bakir sahili ile aslında gizli kalmış bir cevher. Sahilde 2014’de açılan ‘Before Sunset’, son derece zevkli, keyifli ve konforlu bir plaj kulübü. Akşamüstü partileri ile geçen yazın en ‘in’ plajı ünvanını kazandı.

Karaburun

Karaburun’un köyleri ise doğallığı, sakinliği ve bakirliği ile harika bir cevherler. Çeşme otobanı üzerinde ilerlerken sadece bir çıkışmış gibi gözüken Karaburun birçok köy ve kasabaya ev sahipliği yapıyor ve de tam günlük bir rota. Rotanızdaki lezzet durakları ise: Karaburun Lipsos Ata’nın Yeri hem sadece yuvarlak siyah taşlardan oluşan özel denizi, hem de lezzetli mutfağı ile gidilmesi gerekli yerlerin en başında gelmektedir. Mordoğan’da Marina Restoran Osman’ın Yeri ve Deniz Feneri Balık Evi en iyi balıkçılar, Problem’in Yeri ise Ödemiş köftesi ve çorbaları ile ünlü. İkinci durak Balıklıova’da yol boyunca rastladığınız ‘Deniz kenarı salaştır, servis yavaştır, hesaplar talaştır’ tabelaları yüzünüze kocaman bir gülümseme yayarken, bu yörenin ruhunu birebir yansıtıyor. Garip’in Yeri ve Manzara Restaurant Balıklıova’nın lezzet durakları. Sonraki durak ise Karaburun. Karaburun İskelesinde yer alan Kalyon Restaurant, Number 1 Restaurant ve Albatros Balık Restoran, Saipaltı Rıhtım’daki Saipaltı Restaurant balıkseverlerin vazgeçemediği adresler.

Urla

Yemyeşil tarlaları, at çiftlikleri, dizi dizi bağları, ve de sakin sahili ile Urla muhteşem bir alternatif. Urla ve Urla Şarapçılık, Urlice, Şatomet, Mozaik ve USCA gibi şarap üreticilerinin arka arkaya sunduğu kaliteli şaraplar ile, Urla ülkemizin önemli şarap destinasyonunları arasına girdi bile. Urla Şarapçılık (Tel: 0232 759 01 11, www.urlasarapcilik.com.tr) tesislerinde tadım yapabilirsiniz. Urla Şarapçılık’ın devamında yer alan Uzbaş Arboretumu ise bir doğa cenneti. Ortabaş’ın Urla önerileri için: http://www.yolculukterapisi.com/urlasevdacanortabas) Reha ve Bilge Öğünlü’nün Urlice bağları ve şarap evi (Tel: 0232 754 16 67, www.urlice.com) ise tam bir butik keşif. Hem bağları gezip tadım yapabilir, hem de önceden arayarak akşam yemeği için özel sofralarına dahil olabiliyorsunuz. Urla ve Seferihisar arasında yer alan Bademler Köyünde de Pazar günleri kurulan pazar ise sadece köylülerin mahsüllerine yer veriyor. Eğer tam otantik bir pazar deneyimi istiyorsanız Bademli’yi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Urla ve yakınlarındaki lezzet durakları ise şöyle:

Urla’da Kahvaltı, Öğle Yemeği ve Tatlı adresleri:

Urla’nın yeni nesil fırın ve kafelerine ev sahipliği yapan Sanatçılar Sokağı (Zafer Cad.) sabah ya da öğle ziyaretini hak ediyor: Leziz kahvaltıların adresi Vourla Fırın Café.

Muhteşem bir tatlı diyarı olan İrmik Hanım Patisserie’nin pastaları, kurabiyeleri, ve kruvasanları muhteşem.

Keçi Café’nin cheesecake’leri ve pastaları, gün boyu atıştırmalık lezzetleri de harika. Kahvaltılar, öğle ve akşam yemekleri için muhteşem Ege lezzetleri sunan Uzun Masa Avlu’yu tavsiye ediyoruz.

Urla merkezde Camiatik Mahellesinde (Tatarcami Sk. No:12) yer alan Beğendik Abi’nin leziz tencere yemeklerinin üstüne yok. Akşam Yemeği adresleri: Urla sahildeki Yengeç ve Sahil balıkçıları ve de Özbek köyündeki Akın’ın Yeri.

yakin cevre
urla yakin cevre
efes antik kentiyakin cevre

Seferihisar

Türkiye’nin ilk Sakin Şehri (Slow City/Citta Slow) ünvanını kazanan Seferihisar’ı mutlaka uğramalısınız… Her Cumartesi gerçekleşen %100 Ekolojik Pazar, Türkiye’nin en çevreci, yerel-yerli ve en ucuz organik pazarı. Seferihisar’ın keyfine varmak için yapılabilecekler: Sabah marinada yürüyüş ile güne başlayıp, Akkum plajında deniz ve sörf keyfi yaptıktan sonra, gün batımında Cenevizliler’den kalma Sığacık Kalesi burçlarına çıkıp yat limanını ve çevreyi seyredip, tarihi kaleiçi evlerini gezebilirsiniz. Ege’nin berrak denizinde su altı hazinesi keşfetmek isteyenler için ise Teos Ekmeksiz Koyu doğru adres. Oniki İyon kentinden birisi olan Teos Antik Şehri ise antik dünyanın en büyük Dionysos Tapınağına, agora, tiyatro, odeon, surlar ve liman kalıntılarına ev sahipliği yapıyor.

Seferihisar’ın lezzet durakları:

Köy pazarının yanıbaşında yer alan Sefertası Lokantası, Girit kökenli geleneksel lezzetlerini sunuyor. Kale içindeki odun fırınının mis kokan ekmekleri gerçekten çok lezzetli. Liman Meydanı’ndaki Liman Restaurant ve Akkum Caddesi’ndeki Deniz Restaurant Sığacık’ta Kaleiçi’nde Çarşıda Şadırvan Meydanda yer alan Milos Balık Meze Evi balıkçı lezzetli Ege mezeleri Seferihisar yolu üzerindeki Köylüm ise en doğal malzemeler hazırlanan mükellef köy kahvaltıları sunuyor.

Birgi Köyü

Alaçatı’ya 200km uzaklıkta, Osmanlı beyliğine başkentlik yapmış, korunmuş, sakin ve huzurlu bir dağ köyü. Birgi’de, İmamı Birgivi Türbesi, Çakırağa Konağı, Aydınoğlu Mehmet Bey Camii (Ege bölgesinin en eski camilerindendir ve minberi ve hutbe kapısı ve pencere kanatları birer şaheserdir) restore edilerek tarihi dokuları korunmuş, ayrıca birçok kale ve hamam yıkıntısı gibi eserler de mevcuttur. Birgi’ye giderken Tire’nin 4km tepesindeki Kaplan Restaurant’ı mutlaka denemelisiniz.

Ege otları ve tire köftesi ile çok meşhur. 13.00-21.30 saatleri arasında açık. Tel: 0232 512 6652

Kaplan Restoran0232 512 66 52

Şirince

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı ve Selçuk’a 8 km. mesafede tarihi mimarisi korunmuş turistik bir köydür. 19. yüzyılda, özellikle ihracata yönelik incir üretimiyle ünlü, 1800 haneli bir Rum kasabasıydı. 1923’te Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi sonucu Rumların ayrılmasıyla (çoğu Katerini’nin Nea Efesos köyüne yerleşmiştir), Kavala’nın Müştiyan (Moustheni) ve Somokol (Domatia) köylerinden gelen mübadillerle iskân edilmiştir. Köyün evvelce bağcılık, şarap üretimi ve zeytinciliğe dayalı olan ekonomisi, bir tütün bölgesinden gelen yeni sakinlerinin elinde bir süre sekteye uğramış, ancak son yıllarda artan turistik önemine paralel olarak, bu sektörler yeniden gelişmeye başlamıştır. Bağcılık ve zeytinciliğin yanı sıra, şeftali, incir, elma, ceviz yetiştirilir. 1950’li yıllarda 2000-3000 civarında iken sonradan 700’e kadar düşen köy nüfusu, 1990’lı yıllardan itibaren turizmin gelişmesiyle birlikte tekrar yükseliş eğilimi içine girmiştir. Köyde halen bazı Rum evleri pansiyon olarak hizmet vermektedir.

Sakız Adası

Eğer Rum mimarisine doyamadıysanız, Çeşme yarımadasının hemen karşısında yer alan Sakız Adası’na günübirlik ya da konaklamalı gidebilirsiniz. Ertürk firması her gün Çeşme Limanından kalkan gidiş-dönüş feribot seferleri yapıyor. Schengen vizeniz ile pasaport kontrolünden geçtikten sonra feribot ile 30 dakikada Sakız Adasındasınız.

Çeşme Yarımadası, yakın çevre ve Sakız adası hakkında daha detaylı bilgi ve adresler için www.yolculukterapisi.com en doğru adres olacaktır.

sirince yakin cevre
seferihisar yakin cevre
karaburun yakin cevre