REZERVASYON YAP

Rezervasyon Kodları Gelecek!
Aktiviteler

ALAÇATI VE ÇEVRESİ

Yolculuk Terapisi ile Çeşme Yarımadası

ILICA, ŞİFNE, OVACIK, URLA, KARABURUN, ILDIRI, SEFERİHİSAR ROTALARI VE ADRESLERİ

ÇEŞME ve ILICA

Ilıca plajı çocukluğumuzun bir klasiğidir. Çeşme’ye gelip te görkemli palmiyeler ve çamlar ile çevrili, begoviller, sardunyalar ve yaseminler ile donatılmış şiir gibi bahçelerde yanyana dizilmiş tek katlı Şantiye ve Yıldız Burnu evlerine bayılmayan yoktur. Türkiye’nin en eski ve en medeni yazlık bölgesi olan Ilıca onlarca yıldır lezzet geleneğini sürdüren restoranları, kafeleri, pastaneleri, dondurmacıları ile hala bir klasik. Dost Pide’nin kuşbaşı kaşarlı ve tahinli pideleri, Altınkapı’nın döner ve etleri,Kumrucu Şevki’nin kumruları, Veysi’sin bistro lezzetleri, Biz Bize’nin zeytinyağlıları ve çöpşişleri, Veli Usta’nın dondurması,Reyhan ve Jocelyn’nin pastaları ve Rumeli Pastanesi’nin tahinli dondurması Ilıca’nın olmazsa olmazları.



Bir Dolunay akşamında önce Yıldız Burnundaki No:15 Cafe’de bir aperatif içip, ardından Mezzaluna’da tam karşınızdan doğan sapsarı ayı izlemek büyük bir keyiftir. Konaklamak için ise Hakan Ezel’in muhteşem restorasyonu olan Nars Ilıca en zevkli adres. Ilıca ve Alaçatı arasında yemyeşil büyük bir arazide yeni açılan Bloom Otel ise çok huzurluve zevkli bir adres.

3 sene önce tamamlanan Çeşme Marina ise harika mekanlara ev sahipliği yapıyor. Akşamları 15 Eylül’de Caz solist ve orkestralarını, Hayal Kahvesi’nde Rock gruplarını dinleyebilir, Zeytin vs’den doğal sabunlar, zeytinyağları ve peştemaller alabilir,Ferdi Baba’da balık keyfi yapabilir ve de Bonjour’da damak tatlandırabilirsiniz.

ŞİFNE

Çeşme yarımadasının en sakin koyu olan Şifne çok keyifli birkaç adrese ev sahipliği yapıyor. Özellikle rüzgarın az olduğu bir akşamüstü gün batımında giderseniz, gökyüzünün değişen renklerinin koyun üzerine yansıması ile sürreal tablolar ortaya çıkıyor. Doğanın ortasında 7 dönüm arazi içinde Aqua Şifne gündüz havuz ve deniz, akşamüzeri aperatif ve de geceleri müzik keyfi sunan harika bir mekan.

Şifne’den bir sonraki koy olan Germiyan’da da salaş ama deniz ürünleri ve mezeleri çok lezzetli Ada Balık başka bir cevher. Lodosta denizin dibindeki masalarda, çıplak ayaklarınız kumlarda, yemek yiyerek güneşi batırmak muhteşem bir keyif.

OVACIK

Ovacık Çeşme yarımadasının tarım merkezi. Yörenin meşhur enginar ve kavunlarının yanı sıra iklimi ve toprak koşulları çok uygun olduğu için şaraplık üzümlerin yetiştiği bağları ile de ünlendi. Akşamüzeri gün batımında Ovacık’a yapacağınız bir gezintide, sizi yükselip alçalan tepelerde rüzgarla salınan mahsüller, az ileride deniz ve de ufukta Sakız adası bekliyor olacak. Toskana halt etmiş dedirten bu manzara gerçekten görülmeye değer.

Ovacık tarlaları arasında ilerlerken gözünüze Deveci Bağları tabelası çarpacak. Deveci ailesinde tarım bir aile geleneği. Ali Deveci’nin rahmetli babası Lütfi Deveci 1937 yılında Samsun’da kurduğu ilk çiftliği ile Türkiye’de modern meyveciliği başlatan isim. Daha sonra ülkenin farklı yerlerine yayılan çiftliklerde ‘Deveci armutu’ nunda arasında olduğu, soframıza gelen yirmiden fazla elma, armut, şeftali, karpuz, çilek, erik çeşidi yetiştirildi. İstanbul’un efsanevi restoranı ‘Downtown’u yaratan Ali Deveci, bir Çeşme tatilinde bağcılık yapan bir dostunu ziyaret ettiğinde, aile geleneği olan toprağın çağrısını hissetti. Ne de olsa kanına işlemişti toprak! Ali, Ovacık’taki toprağı özenle, dikkatle ve özveriyle işleyip, ailenin altmış senelik tecrübe ve bilgisini en yeni tekniklerle harmanladı. Bölgeye en uygun ve en kaliteli üzüm fidanlarını Fransa’fan getirip ekti, titizlikle fidanları büyüttü ve harika bağlara dönüştürdü. İklim, toprak, güneş ve sabır bir araya gelince, Deveci Bağlarından harika Merlot, Shiraz, Tempranillo, Grenache şaraplık üzümleri yetişmeye başladı. Bir yandan her gün bağlarda çalışıp, bir yandan da iyi şarap yapmanın sırlarını takip ediyor. Uzun bir yolculuğa baş koydu, bağlarına gözü gibi bakıyor ve üzerine titriyor. Ve zaten bu kadar sevgi, özen ve yürekle yetiştirilen üzümler, kendini harika şaraplarda gösteriyor. Türkiye’nin en iyi şaraplarında bu bağların üzümlerine rastlarsanız şaşırmayın!

Ovacık’taki yeni bir cevher ise Noni’s House. Ağaçların arasında bir huzurlu bir cennet bahçesinde, şirin mi şirin bir evin mutfağından çıkan kahvaltılar, makarnalar, börekler, tatlılar ve atıştırmalıklar parmaklarınızı yedirtiyor. Sahibesi sevgili dostumuz Selin güleryüzü, tatlı dili, bıcır bıcır enerjisi ile gününüze neşe aşılıyor. Alaçatı’nın kalabalıklarından kaçıp doğanın içinde hayat dolu bir bahçede kahvaltı keyfi, öğle yemeği ve üstüne ağaç gölgesi şekerlemesi veya akşamüstü şarap & peynir keyfi yapmak için en uygun yer Noni’s House. 0 532 4184701

Ovacık altın sarısı kumsalı, berrak denizi ve de bakir sahili ile aslında gizli kalmış bir cevher. Sahilde 2014’de açılan ‘Before Sunset’, son derece zevkli, keyifli ve konforlu bir plaj kulübü. Akşamüstü partileri ile geçen yazın en ‘in’ plajı ünvanını kazandı.

URLA

Alaçatı’nın artık naif dokusunu ve doğallığını kaybettiğini düşünmeye başlıyorsanız, yemyeşil tarlaları, at çiftlikleri, dizi dizi bağları, ve de sakin sahili ile Urla muhteşem bir alternatif. Urla ve Urla Şarapçılık, Urlice, Şatomet, Mozaik ve USCA gibi şarap üreticilerinin arka arkaya sunduğu kaliteli şaraplar ile, Urla ülkemizin önemli şarap destinasyonunları arasına girdi bile. 20 yıldır Urla tutkunu olan, Urla Şarapçılık ve Arboretumun sahipleri Sevda ve Can Ortabaş, Urla’da adeta bir vaha yaratmışlar. Urla Şarapçılık (Tel: 0232 759 01 11, www.urlasarapcilik.com.tr) tesislerinde tadım yapabilir, misafirlerini ağırlamak için yaptıkları ufacık ancak inanılmaz zevkli 2 odalı otelde bağlara nazır odanızda konaklayabilirsiniz.

Urla Şarapçılık’ın devamında yer alan Uzbaş Arboretumu ise bir doğa cenneti . 1800 dönümlük bu botanik bahçesi 255,000 palmiyesi ile Avrupa’nın en büyük palmiye plantasyonuna sahip. Uzayıp giden bahçeler boyunca Şekilden şekile giren selviler arasında dolaşırken kendinizi Alice Harikalar Diyarında gibi hissediyorsunuz. Dünyanın her yerinden farklı bitkileri Türkiye’de bir tek burada görebilirsiniz, hatta satın alabilirsiniz. Eğer otelde konaklarsanız Can Ortabaş’tan rica edin sizi ATV’ler ile bir safariye çıkartsın ve arboretumun özel koyunda deniz molası verin. (Sevda Ortabaş’ın Urla önerileri için: http://www.yolculukterapisi.com/urlasevdacanortabas)

Reha ve Bilge Öğünlü’nün Urlice bağları ve şarap evi (Tel: 0232 754 16 67, www.urlice.com) ise tam bir butik keşif. Hem bağları gezip tadım yapabilir, hem de önceden arayaraj akşam yemeği için özel sofralarına dahil olabiliyorsunuz.

Urla ve Seferihisar arasında yer alan şimdiye kadar gördüğüm en medeni köy olan Bademler Köyünde de Pazar günleri kurulan pazar ise sadece köylülerin mahsüllerine yer veriyor. Her tezgah’ın bir hikayesi var: Sevim Ertaş’ın oklavadan sıyırma tatlısı, asıta, keşkek, Arabın Hüseyin’in tarlasından sebzeler, Memeti’nin topladığı şifalı otlar, Mehmet Sever’in ev yapımı şarapları, Fatma Kaya ve Canan Karabacak’ın köyümüze özgü godalak,çörek ve ev ekmekleri… Eğer tam otantik bir pazar deneyimi istiyorsanız Bademli’yi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Urla ve yakınlarındaki lezzet durakları ise şöyle:

Urla’da Kahvaltı, Öğle Yemeği ve Tatlı adresleri:

  • Urla’nın yeni nesil fırın ve kafelerine ev sahipliği yapan Sanatçılar Sokağı (Zafer Cad.) sabah ya da öğle ziyaretini hak ediyor:
  • Leziz kahvaltıların adresi Vourla Fırın Café.
  • Muhteşem bir tatlı diyarı olan İrmik Hanım Patisserie’nin pastaları, kurabiyeleri, ve kruvasanları muhteşem.
  • Keçi Café’nin cheesecake’leri ve pastaları, gün boyu atıştırmalık lezzetleri de harika. Kahvaltılar, öğle ve akşam yemekleri için muhteşem
  • Ege lezzetleri sunan Uzun Masa Avlu’yu tavsiye ediyoruz.
  • Urla merkezde Camiatik Mahellesinde (Tatarcami Sk. No:12) yer alan Beğendik Abi’nin leziz tencere yemeklerinin üstüne yok.

Urla Yakınlarında Kahvaltı adresleri:

  • Eski İzmir yolundan Urla’ya doğru giderken Birgi tabelasını görünce sola sapın. Bir göletin kenarında bulunan Çamlıgöl Kır Kahvesi‘nin kahvaltısı enfes. Sahibinin piyano çaldığı ise doğrudur. Göletin yanıbaşında ağaçların altında serin serin oturup leziz kahvaltının ve de şanslıysanız güzel tınıların keyfine varabilirsiniz.
  • Demircili Köyü yolu üzerinde yer alan Yörük Aile Evi yemyeşil bir ormanın içinde tamamen doğal ve yerel malzemeler ile hazırlanan müthiş kahvaltılar sunuyor.

Akşam Yemeği adresleri: Urla sahildeki Yengeç ve Sahil balıkçıları ve de Özbek köyündeki Akın’ın Yeri balıkçısı en sevdiğimiz lezzet durakları.

Otel: Şarap bağlarının içinde modern bir tasarım sahip muhteşem manzaralı Two Rooms Hotel favorimiz.

ILDIRI ve KARABURUN

Antik şehir Erythrai’nin eteklerinde kurulmuş Ildırı köyü Çeşme yarımadasınn en bakir sahil köyü. Ildırı İskele Balıkçısı’nın, denizin üstündeki iskelesinde güneşi batırarak taze balıkların rakının tadına varmak ömür uzatan ayrı bir keyif. Ildırı’ya biraz erken giderseniz İyonya’nın Ege denizindeki 12 üssünden birisi olan Erythrai antik şehrine çıkıp, tiyatroyu ve antik şehrin en yüksek noktası olan Akropolü ziyaret edin. Önünüzde açılan muhteşem Ege ve adalar manzarası için zamanında Homeros “Güneşin en güzel battığı yer” demiş.

Karaburun’un köyleri ise doğallığı, sakinliği ve bakirliği ile harika bir cevherler. Çeşme otobanı üzerinde ilerlerken sadece bir çıkışmış gibi gözüken Karaburun birçok köy ve kasabaya ev sahipliği yapıyor ve de tam günlük bir rota.

Rotanızdaki lezzet durakları ise:

  • İlk karşınıza çıkan köy Mordoğan’da Marina Restoran Osman’ın Yeri ve Deniz Feneri Balık Evi en iyi balıkçılar, Problem’in Yeri ise Ödemiş köftesi ve çorbaları ile ünlü.
  • İkinci durak Balıklıova’da yol boyunca rastladığınız ‘Deniz kenarı salaştır, servis yavaştır, hesaplar talaştır’ tabelaları yüzünüze kocaman bir gülümseme yayarken, bu yörenin ruhunu birebir yansıtıyor. Garip’in Yeri ve Manzara RestaurantBalıklıova’nın lezzet durakları.
  • Sonraki durak ise Karaburun. Karaburun İskelesinde yer alan Kalyon Restaurant, Number 1 Restaurant ve Albatros Balık Restoran, Saipaltı Rıhtım’daki Saipaltı Restaurant balıkseverlerin vazgeçemediği adresler.
  • Ildırı’ya doğru ilerlerken yol boyunca taş evleri ile kartpostal güzelliğinde birçok minik köyler de göreceksiniz. Köyün hemen üst tarafında enginar-gelincik tarlalarıyla içiçe geçmiş Erythrai antik kenti ve antik tiyatrosu var. Tepeden manzara şahane. Köyün Karareis-Balıklıova çıkışında deniz kenarında güzel bir tarihi yeldeğirmeni var. Turunuzu isterIldırı İskele Balıkçısında güneşi batırırken rakı & balık keyfi ile, ister buraların en cici oteli Herakles Pansiyon‘nun özel spesiyali enginarlı mantısının tadına bakarak, isterseniz de Ilıca yolu üzerinde Manzara Kafe’de günbatımı keyfi ile tamamlayabilirsiniz.

SEFERİHİSAR

Biraz ‘yavaş’ lamayı sevenler, Türkiye’nin ilk Sakin Şehri (Slow City/Citta Slow) ünvanını kazanan Seferihisar’ı mutlaka radara almalı.

Her Cumartesi gerçekleşen %100 Ekolojik Pazar, Türkiye’nin en çevreci, yerel-yerli ve en ucuz organik pazarı. Hem organik tarıma hem de ana geçim kaynağı tarım olan yerel çiftçilere ve küçük ölçekli üreticilere öncelik veren bir proje. Seferihisar Ulamış Mahallesi’nde Slow Saloon Tesisleri içinde kurulan Pazar bir yandan civar bölgede organik tarımı teşvik ederken ithal ürünlere yer verilmeyerek yerli üretimi destekliyor. Sağlığına düşkün ve doğal lezzet meraklıları için cennet olan bu pazarda organik menüsü olan bir kafe, ekoloji ile ilgili yayınların bulunduğu bir kütüphane ve çocuk oyun alanı yer alıyor. Ayrıca Pazar günleri Seferihisar’ın liman kasabası Sığacık’ta kaleiçinde ayrı bir yerel Pazar da kuruluyor. Yine lokallerin bahçelerinde ürettikleri meyve ve sebzeler, kendi pişirdikleri yemekler tezgahlarda sergileniyor.

Ayrıca Seferihisar görülmeye değer bir kent. Türkiye’de ilk defa doğasını, tarihini, esnafını, yemeklerini koruyarak kalkınmayı uygulamaya koyan örnek ve idealist belediye başkanı Tunç Soyer sayesinde Seferihisar Türkiye’de ilk Citta Slow ünvanına layık görülen şehir. Sakin Şehir olabilmek için çevre politikaları, altyapı, kentin dokusunun kalitesi, yerel üretim ve ürünlerin desteklenmesi, konukseverlik gibi kriterler gerekiyor. Yerel yemek yapan lokantalar, ilçeye özgü ürünlerin satılabildiği pazarlar, güneş enerjili aydınlatmanın kullanıldığı peyzaj projeleri, bedelsiz bisiklet kiralanabilen garaj ve bisiklet yolları, pazarda naylon yerine file torba uygulamalarını hayata geçiren Seferihisar, kadınları da üretime katmayı başarmış. Kurulan üretici pazarları sayesinde ürünlerini aracısız satabilen insanlar köylerin boş duran arazilerini kullanmaya başladı.Şehir halkı Türkiye’deki çevreye ve geri dönüşüme en duyarlı halk haline geldi. ‘Yarımada Tohum Takas Şenliğine’ de ev sahipliği yapan Seferihisar, tek kalkınma yolunun betonlaşma veya ticarileşme olmadığını, kentlerin ve yörelerin doğasına, köklerine ve geleneklerine sahip çıkarak da kalkınabileceklerini gösteren alkışa değer örnek bir şehir.

Seferihisar’ın keyfine varmak için yapılabilecekler:Sabah marinada yürüyüş ile güne başlayıp, Akkum plajında deniz ve sörf keyfi yaptıktan sonra, gün batımında Cenevizliler’den kalma Sığacık Kalesi burçlarına çıkıp yat limanını ve çevreyi seyredip, tarihi kaleiçi evlerini gezebilirsiniz. Ege’nin berrak denizinde su altı hazinesi keşfetmek isteyenler için ise Teos Ekmeksiz Koyu doğru adres. Oniki İyon kentinden birisi olan Teos Antik Şehri ise antik dünyanın en büyük Dionysos Tapınağına, agora, tiyatro, odeon, surlar ve liman kalıntılarına ev sahipliği yapıyor.

Seferihisar’ın lezzet durakları:

  • Köy pazarının yanıbaşında yer alan Sefertası Lokantası, Girit kökenli Armola peyniri, ekmek dolması, enginar dolması, nohutlu mantı, tatlı tarhana, oğlak dolması, yuvalaça, mandaline tatlısı, oklavadan sıyırma, samsades tatlısı gibi Seferihisar’ın geleneksel lezzetlerini sunuyor.
  • Kale içindeki odun fırınının mis kokan ekmekleri gerçekten çok lezzetli. hayli ünlü.
  • Liman Meydanı’ndaki Liman Restaurant ve Akkum Caddesi’ndeki Deniz Restaurant kiremitte balık, sütte balık, güveçte ahtapot spesiyaliteleri ile en keyifli balıkçılar.
  • Sığacık’ta Kaleiçi’nde Çarşıda Şadırvan Meydanda yer alan Milos Balık Meze Evi balıkçı lezzetli Ege mezeleri, balıkları ve kahvaltıları ile ünlü.
  • Seferihisar yolu üzerindeki Köylüm ise en doğal malzemeler hazırlanan mükellef köy kahvaltıları sunuyor.


ALAÇATI VE ÇEŞME’DE 2016 YENİLİKLERİ

Alaçatı yine tam gaz yaz hazırlıkları içinde. Tüm kış yeni inşaatlar projeler çalıştı durdu, ve yeni bir çok mekan açılıyor. Hacı Memiş mahallesi restoran, bar ve dükkanlardan geçilmeyecek bu yaz. Kemalpaşa’da da yenilikler var. Bakalım hangileri ziyarete ve bahsetmeye değer olacak? Gerçekliği, rafineliği ile kalıcı olacak?

Bir sürü yeni isimler uçuşuyor havada Momo, Cin, 2Kapı, Ziyonite, After Sunset… Ancak kışın harika orjinal yemekler ile gönlümüzü kazanan Cura’nın lezzetlerin yerine müzik demesi, balıkçı Ferdi Baba’nın meyhane hatta kulübe dönüşmesi, mekanların kalabalıklara hitap etmek için karakterlerini, lezzet ve servis kalitelerini, eğlenceye kaybetmeleri üzücü. Balıkçı balıkçı, etçi etçi, olarak kalsa, herkes eğlenceye soyunmasa fena mı olur? Bütün müziklerin birbirine karıştığı sokaklar ve gelip geçici yan yana mekanlar kakafonisi yerine hakikatli, samimi, orjinal ve ruhunuza işleyen yaz kış açık mekanlar ile gerçek bir kimliğe kavuşsa Alaçatı?

İşte yarattığı güzellikler ile dilimize düşen yeni mekanlar, ya da dilimizden düşmeyen favorilerimizin övgüye değer yenilikleri:

Alaçatı’da 2016 yazının bizi heyecanlandıran 10 yeniliği:

1)Agrilla’da Tamarind Bourbon

15 yıldır Alaçatı”nın vazgeçilmezi Agrilia‘nın, Alavya otelin hatıralar ile dolu bahçesindeki yeni yerinde, muhteşem lezzette Tamarind (Demirhindi) Burbon kokteyline bayıldık

Tabii ki Alaçatı’nın en iyi restoranı olan Agrilla‘da, şef Melih Teksen’in asma yaprağında sardalya, füme et, enginarlı kokoreç, kalamar buğulama, ıspanak pancar armut, semizotlu oryantal, kabaklı kayısılı siyez salatalar, taze baklalı uykuluk, elmalı hindi ragu tortellini, füme etli votkalı tagliolini, siyezli tavuk konfit, lomo, marine veya kuru dinlendirilmiş antrikot, sebzeli köfte, incir karası, profiterol ve affogato gibi enfes lezzetleri ile en mükemmel yemek deneyiminizi yaşayacaksınız @agriliarestaurant 0232 716 8594

2) Take Five’da kahve ve caz

Alaçatı’nın artık harika bir kahvecisi ve caz barı var Arkadaşımız Cihangirin caz, kahve ve sanat birikimi, Ayşegül’ün sıcacık ve içten misafirperverliği, Ali ve Talha’nın kahve ve kokteyl ustalığı ile buluşunca, bir de üzerine caz ustalarının canlı performansları eklenince, gece gündüz yeni vahamız oluverdi Take Five.

Duvarları sanat eserleri ile renklenmiş asma katlı ferah ve zevkli mekanda, enfes 3. dalga kahve seçenekleri, espresso martini gibi orjinal kokteyller, klavye, trompet ve bas gitarda Yavuz & Mustafa Darıdere kardeşler ve vokalde Meg Davis ile haftasonları canlı caz bulabilirsiniz Köyümüzde az sayıdaki yaz kış açık karakterli ve rafine mekanlara Take Five eklendiği için çok mutluyuz Ayrıca bizim gibi çay severler de Take Five’de San-cha’nın masala green tea, oolong, elma& tarçın, Dilmah’ın açai & nar, lime & portakal, vanilya & gül gibi aromatik infusion çaylarına bayılacak

Cihangir, bizler ile en favori caz müzisyenlerinden gelmiş geçmiş en güzel 21 caz şarkısının listesini paylaştı: So What (Kind of Blue-Miles Davis), Take Five (Dave Brubeck), Caravan (Duke Ellington), My Funny Valentine (Chet Baker), My Favorite Things (Sarah Vaughan) playlist’in devamı için www.weheartalacati.com/take-five/ yazımıza bekleriz. Alaçatı mah 12001 sok no:30 Hacı Memiş @takefivecoffee

3) Traktör’de hamburger

Alaçatı’nın en sevdiğimiz mekanlarından birisi olan Traktör‘ün yenilenen menüsünde özellikle hamgburgere bayıldık Traktör‘de parmesan ve trüflü patates, tamarind soslu tavuk kanat, balık ekmek, prosciutto ve peynir tabağı, Traktör salta, ızgara somon ve Traktör hambuger, granola, omlet ve tava tost ile hem akşam hem gün boyu afiyetle yemek yiyebilirsiniz Geceleri de efsanevi Satsuma, Gelincik Mohito, Mango Margarita kokteylleri ve güzel müziği ile keyifli bir lounging seçeneği Traktör @alacati­_traktor

4) Köşe Kahve’de kahvaltı

Sıcacık mekanı ve insanları ile vazgeçilmezimiz Köşe Kahve‘de kahvaltı keyfinin yeri ayrı Köy Meydanın köşesinde yer alan dünya tatlısı Köşe Kahve, sevgili dostumuz Tomris’in zevkli estetik anlayışı, gözlerinin içi gülen Gülay’ın içten ve doğal sıcaklığı, ve Köşe Kahve ekibinin pozitif enerjisini, harika lezzetler ile buluşturan sihirli bir mekan. Hal böyle olunca güne güzel başlamak için en keyifli adresimiz Köşe Kahve oluyor Gün boyu köy hayatını izlerken, enfes omletler, menemen, kardeş simit, croissant, quiona parmesan salata, avocado çilek salata, şeftali semizotu, hamburger, somon ızgara, prosciutto armut parmesan tabağı, domuz sosis, vişne crumble, merenge gibi harika lezzetler ve kokteyller ile Köşe Kahve’de keyif yapabilirsiniz

Köşe Kahve’nin hemen yanıbaşındaki Köşe Dükkan’da herbirini evinize alıp koymak istediğiniz muhteşem objeler, aksesuarlar, ev tekstillerine mutlaka bir göz atın. @kosekahve

5) Reisdere’de Kolburano’sun pizzaları…

Dünya tatlısı bir çift olan Damla & Emre Kolburan’ın Residere köyündeki yeni mekanı da kendileri gibi sıcacık, özenli ve keyifli. Kolburanos, tüm yiyeceklerin odun fırınından çıktığı, lokal sebzelerin, bitkilerin kullanıldığı yemekler, 400 derece meşe odunuyla beslenen fırından çıkan çıtır hamurlu pizzalar, güveçte pişen yemekler, pazardan günlük ve taze alınan otlarla yapılan sade salataların, tek çeşit hafif bir tatlının olduğu bir yer burası.

Günlük hazırlanan pizza hamuru ve domates sosunun üzerinde suda mozzarella peynirli muhteşem armutlu proscuittolu, kokreçli, lorlu ıspanaklı, sucuklu pizzalar odun fırınında pişiyor. Yaz kış tazecik mevsimine göre mahsüller ile hazırlanan enfes pizza çeşitleri, günlük olarak belirlenip, kara tahtaya yazılıyor. Masanıza oturduğunuzda hoşgeldiniz ikramı olan germiyan ekmeği ve grano padano parmesan eşliğindeki acı biber reçeli ise acı ve tatlının uyumlu dansı ile bugüne kadar tattığım en güzel reçel. Domuz sosisleri ise gerçekten eşsiz. Eski bir marangoz atölyesi olan 200 yıllık taş binasında ve tarihi incir ağaçlı bahçesinde evinizdeki gibi rahat vakit geçireceğiniz, ve enfes lezzetler tadacağınızın garantisini veriyoruz.

Kapısında tabela bile olmayan restoran için kokuları takip edin. İçeri girdiğinizde yüksek tavanları, antika masaları, dolap ve avizeleri, vintage gramofon ve plakları, emaye küveti, vespası ile bu ferah, oyuncu ve zevkli mekan kalbinizi sıcacık yapacak. Genç ancak son derece maharetli bir çiftin evinde yemek yer gibi hissettiğiniz mekan müdavimleri ile dolup taşıyor. İstersiz yemekten sonra Damla ve Emre ile samimi sohbeti ve güzel müzikleri ile gecenizi keyifle uzatabiliyorsunuz. @kolburanos – 05333178205

6) Ovacıkta Noni’s House’un hamburgeri…

Alaçatı Çeşme arasında, Ovacık köyünün ovalarında yer alan bir cevher Noni’s House. Ağaçların arasında bir huzurlu bir cennet bahçesinde, şirin mi şirin bir evin mutfağından çıkan kahvaltılar, makarnalar, börekler, tatlılar ve atıştırmalıklar parmaklarınızı yedirtiyor. Noni’s House’da yeni gözdemiz Noni’s Burger. Köftesinden ekmeğinden sosuna herşeyi özel olan bu hamburger bizi bizden aldı. Sahibesi sevgili dostumuz Selin güleryüzü, tatlı dili, bıcır bıcır enerjisi ile gününüze neşe aşılıyor.

Alaçatı’nın kalabalıklarından kaçıp doğanın içinde hayat dolu bir bahçede kahvaltı keyfi, öğle yemeği ve üstüne ağaç gölgesi şekerlemesi veya akşamüstü şarap & peynir keyfi yapmak için en uygun yer Noni’s House. 0 532 4184701 @nonishouse

7) Zeytin Konak otelde keyifli atölyeler…

Zeytin Konak Otel – Alaçatı’nın en yeşil ve geniş bahçelerinden birisinde, komşularımız İlknur ve Ertuğrul İçingir’in yarattığı bir cennet köşesi olan Zeytin Konak Otel’de, Dilek Yetkiner ile Girit ve Ege Mutfağı, Tuğçe Küçükören ile Teraryum kaktüs tasarım, yoga ve balıkçılık atölyeleri gibi harika etkinlikler yer alıyor.

Onlarca yıllık zeytinleri, çamları, leylandileri, begonvilleri, sardunyaları ile Alaçatı’nın ortasında bir vaha adeta olan otelin programını takibe almanızı tavsiye ediyoruz. www.alacatizeytinotel.com @alacatizeytinkonakotel

8) Terra Cotta’da seramik…

Hacı Memiş’in arka sokaklarında sessiz ve gizli bir köşede açılan bu yeni sıcacık atölye hem seramik kaseler, kupalar, dekoratif aksesuarlar bulabileceğiniz, hem de seramik atölyelerine katılabileceğiniz son derece keyifli bir mekan. Terra Cotta’dan sokak hayvanlarını destekleyen seramik objeler de alabilirsiniz. @atolyeterracotta.

Alaçatı’da yaz kış açık olan başka bir cevher ise Atölye Yağhane. Tarihi bir zeytinyağı yağhanesi etkinlik merkezine dönüştürüldü. Alaçatı’nın yerlisinin ve de misafirinin katılabildiği bu harika mekanda yemek seramik, çömlek, çini, tokat yazma ve müzik atölyelerine katılabilirsiniz. (www.facebook.com/groups/atolyeyaghane/)

9) Bazen Atölye’de sanat, tasarım ve hayata dair sohbetler…

Alaçatı’da giyim, takı, sanat ve tasarıma dair en özgün ve orjinal ürünleri bulacağınız yer, zaten Bazen Alaçatı idi. 2016 Mayıs ayında Bazen’e yeni bir kardeş geldi: sanat ve tasarımı hem ürünler hem de sohbet ve atölyeler ile günlük hayatın içine entegre etmek üzere açılan Bazen Atölye.

Aret Vartanyan ile hayata dair, Zeynep Tunuslu ile özgünlük, moda, stil ve ilham üzerine sohbetlerin gerçekleştiği Bazen Atölye’de, bir yandan Türk tasarımcı ve sanatçılara ait en özgün parçaları bulurken, diğer yandan yaşama sanatı, sanat, tasarım ve moda üzerine atölye ve sohberlerine de katılabilirsiniz. @bazenalacati

10) Lisa Corti’nin yeni renkli harikalar diyarı

Alaçatı’nın renkli, yaratıcı ve keyifli vazgeçilmez butiği olan Lisa Corti yeni binasında açıldı. Alaçatı’nın en güleryüzlü ve zevkli bayanlarından birisi olan Carolina Telese, Hacı Memiş’te tarihi bir Rum taş evini restore edip küçük bir cennet köşesine dönüştürdü. Masal diyarı Lisa Corti’de, Carolina Telese’nin kendi tasarımı desen baskılardan rengarenk kaftanlar, şallar, yastıklar, örtüler, pareolar ve şapkalar bulabilirsiniz. @lisacortiturkey

PLAJLAR

Alaçatı Plajı :

Merkeze 4 km. uzaklıkta, Alaçatı yat limanının yanında, enlemesine 500 m. ve boylamasına 330 m. sığ alanı bulunmaktadır. Dolayısıyla hiç yüzme bilmeyenler için dahi, bu kadar büyük alan, windsurf öğrenmek için ilk aşamada yeterlidir. Rüzgar sörfü klüplerinin yer aldığı Yumru Koy’un kıyıdan kıyıya uzaklığı 1900 m. dir. Doğu kıyısının dağ olması, açık deniz korkusunu ortadan kaldırmaktadır. Alanın üç bir tarafı kara ile çevrilidir, sadece güney kısmı açıktır, bu nedenle oldukça güvenlidir. Bu koyda rüzgar sörfünün yanısıra, kite sörf de yapılmaktadır.

Burnun güney tarafında muhteşem bir kumsal ve deniz bulunmaktadır. Alaçatı Beach Resort önünden veya halk plajından kumsalı kullanmak mümkündür.


Alaçatı Plajı: Alaçatı Plajı'nın en büyük özelliği Alaçatı' ya en yakın plajı olmasıdır… Minibüs veya bisiklet ile ulaşımı çok kolaydır. Özellikle yumuşacık kumuyla ve sakin denizi ile mükemmel bir plaj... Özellikle Poyraz rüzgarı olduğunda, bu sahilde tavsiyelerimiz Kum Beach(Alaçatı) , Alaçatı 11(Alaçatı Beach Resort – Alaçatı) Propaganda (Alaçatı & Ovacık arası) Before Sunset(Ovacık) olacaktır.
Ayrıca dilerseniz windsurf okullarının bulunduğu bölgede de denize girebilir, öğlen yemeğinizi yerken veya kahvenizi içerken keyifle windsurf yapanları seyredebilirsiniz. Bu sene Bubi Surf Okulu ile birlikte işletilen Single Fin Yellow

Hem gündüz, hem gece için güzel yemek ve müzikleri ile harika bir alternatif.

Ilıca Plajı :
Ilıca Plajı , Türkiyedeki mavi bayraklı plajların başında gelir . Su ısısı nedeniyle sezonu en erken burası açar Çeşmede . Özellikle çocuklu aileler için denize uzun bi mesafe sığ kalması büyük rahatlıktır . Kumsalın güzelliği için çocuklar için bulunmaz bir nimettir.

Ilıca kumsalı yaklaşık 2km uzunluğunda, bembeyaz kumu ve kükürtlü kaynak suyu nedeniyle muhteşem bir deniz. Temmuz, Ağustos aylarında özellikle sabah erken gitmenizi tavsiye ederiz. Eylül ve Ekim aylarında denizi muhteşem, ayrıca kalabalıkta olmuyor. Burada genellikle şezlonga para ödüyorsunuz. Ufak tefek atıştırabileceğiniz cafe’ler var ama beklentiniz çok yüksek olmasın… Yanınızda da bir şeyler götürebilirsiniz, sorun olmuyor. Tabi çocukluğumuzu hatırlatan mısırcılar, elma şekercisi ve midye dolmacısı hep orada… Tüm sene boyunca açık J Lodos rüzgârı olduğunda bu tarafın denizi ise dümdüz oluyor, tavsiyelerimiz Çeşme 7800(Boyalık) ve Ilıca Halk Plajı(Lodos) ‘dır.


Altın Kum :
Altınkum belki de bize göre Çeşme yarımadasının en güzel, en etkileyici denizi. Bazen bu kadar güzel oluşuna inanamıyor insan. Deniz oldukça serin, çok sıcak havalarda hiç sorun olmuyor tabi. Bu tesisler Ekim ayı sonuna kadar açık. Bazen gidip denize bile giremeseniz, deniz kenarında oturmak, o sessizliği hissetmek çok rahatlatıyor. Yemek yiyebileceğiniz restoranlar açık. Giriş ücreti sezonda alınıyor. Fly Inn(Altınkum) Okan’s Place ve Fun Beach(Altınkum) en güzel alternatifler. Çeşme merkeze yaklaşık 10 km uzaklıkta , eşi bulunmaz güzellikte deniziyle , Maldiv adalarını andıran muhteşem bir yerdir.

Ayayorgi Koyu :
Çeşme merkezine 1 km uzaklıkta muhteşem bir koydur. : Özellikle çok rüzgârlı günlerde tercih edebileceğiniz, beach club’ları ile ünlü bir koy. Her zevke hitap eden işletmeler aynı yerde bulunmakta. Sesiz köşeler olduğu gibi, gündüz kendinizi dans ederken bulabileceğiniz mekânlar da var :) Tavsiyemiz Babylon ve Paparazzi ‘dir. O bölgede en uzun süreli açık kalan mekan Arif’in Yeri ise sezon dışında sizi memnun edecektir.

Paşa Limanı :
Müthiş bir yer ancak bir o kadar da reklamı fazla yapılmamış , belki paşalar var diye :). Deniz ısısı çok ieal temiz ve dalgasız .Diğer koylara nazaran sakin bir bölge… Aquente, Quente(Ardıç), Laikave Dodo Beach bölgenin plajları…

Pırlanta Plajı
Çeşme’den 10 kilometre uzaklıktaki Çiftlikköy’de bulunan Pırlanta Plajı hiç kesilmeden kuvvetli ve sabit esen rüzgarı ve dalgalarıyla meşhurdur. Tecrübeli kite sörfçüler için ideal mekan.Çeşmenin en batısında bulunan Pırlanta Plajı adını pırlanta gibi parlayan kumundan almıştır.

2000'lerde plaj, yeni milenyumun en yeni ekstrem sporu olan Kitesurf ve kitesurfculerin yeni merkezi oldu.

Şifne:

Çeşmenin doğal termal bölgesi halka açık termal havuzlarıyla 1-2 işletmeye sahip. Ayrıca Ada Balık da hem balık yemek hem de günbatımı için ideal

Aqua @ Şifne: Hem termal havuzu hem de deniz kıyısı olması nedeni ile özellikle serin havalarda çok güzel bir alternatif. Giriş ücreti var. Yazın hafta sonları sabahın erken saatlerine kadar süren partilere de ev sahipliği yaptığı görülmekle beraber, hafta içi sakin bir gün geçirmek isteyen kişiler için özellikle serin havalarda ve sonbaharda ideal. Tüm yıl açık J

Şifne Otel: Tüm sene boyunca açık termal havuzlu bir tesis. Biraz eski olmasına rağmen havuz suyu temiz ve bakımlıdır. Kışın bile açık havada çok keyifli.

Çeşme Marina

2010 senesinde açılan Çeşme Marina 400 teknelik kapasitesi, Alaçatı’da olan yakınlığı, restaurant, mağazaları

ve 12 ay açık olması nedeni ile hem yaz hem de kış aylarında güzel vakit geçirilebilecek bir yer.



WINDSURF & KITESURF

Alaçatı is a top spot for windsurfers & kitesurfers , beginners to advanced all year around. It's sheltered, flat waters provide perfect conditions for beginners and intermediates. It's consistent 15-25 knots meltemi winds also provides a slalom and freestyle heaven for advanced riders. Alaçatı hosts one of the PWA World Cup Events every year in August.

If you would like to improve your windsurfing or racing skills, besides all the very good windsurf schools available in Alaçatı, you can also contact 11 times Turkish Champion and 3 times Olympian Ertuğrul İçingir for Private Coaching [email protected]

YOGA

Kathleen Schwiese ile Yoga ve nefes çalışmalarnıı haftada 2 gün grup derslerine katılarak veya talebinize uygun özel ders olarak yapabilirsiniz.

Özellikle yaz dönemi için önceden rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz.

BALIK TURLARI

BİSİKLET

Lokal bisikletçiler rehberliğinde, Alaçatı ve çevresi ile Sakız Adasının güzelliklerini keşfe çıkıyoruz. Temiz hava, bol güneş ve sağlık dolu bir tatil için planlarınızı yapmaya başlayın.


YEMEK ATÖLYESİ

Hepbirlikte pişirelim, hepbirlikte yiyelim…

Dilek Yetkiner ile Zeytin Otel’in huzurlu ortamında 3 saatlik Yemek Atölyesi ve ardından yenilecek yemek ile güzel ve keyifli bir gün ile yoğun günlerinize bir mola verirken, Ege ve Girit mutfağından seçilmiş yemekleri eve döner dönmez yapmak isteyeceksiniz.


DALIŞ

Ege Denizi, özellikle Çeşme civarı, berrak, renkli ve her türlü dalışa elverişli olmasıyla tanınır.

Su sıcaklığı Şubat-Mart aylarına 15 c Haziran sonrasında da 25 C civarındadır. Görüş genelde 30m dir. Her ne kadar tropik sularda bulunan renkli canlılar bulunmasa da mercan ve sünger türleri çok renkli ve eğlenceli bir ortam sunmaktadır. Su altı kaya formasyonları da çok ilginç manzaralar ouşturmaktadır. Örneğin Ayrık taş noktamızdaki geçit, Yatak Odası'ndaki kemer ve mağara, Madonna'daki mağara ve çıkışı gibi. Yaptığımız özel Orkinos çiftliği dalışı ve Türkiye'deki en büyük ve dalınabilir batık olan 18m derinlikteki Monem dalışları eşsizdir. Bütün bunlardan başka pek çok noktada bulunan ama özellikle 88 ve Ayrıktaş bölgesindeki Amforalar bölge su altı tarihi açısından önemli noktalardır. Buralardaki amforalar 4 ve 7. yy. dan kalmadır.

SAKIZ ADASI

Yolculuk Terapisi ile Sakız Adası

Hem bir gezgin olup hem de 10 yıldır Alaçatı’lı olup, Sakız’a hiç gitmemiş olmak açıkçası içimde ukte idi. Mümkün olan her fırsatta daha uzakları keşfe çıkıyorduk ya da Alaçatı’dan ayrılmaya üşeniyorduk. Sonunda bayram tatilinde Midilli ve Sakız’ı keşfetmeye karar verdik ve de iki adadan da güzel deneyimler yaşayarak döndük. Ancak Sakız’ın 1/3’ü biz Midilli’de iken yandığı ve de adanın en önemli gelir kaynağı olan sakız üretimini sağladıkları ağaçların yarısı yandığı için biz orada iken hüzünlü bir atmosfer vardı. Yine de ziyaretimizi iptal etmediğimiz ve de adayı keşfe geldiğimiz için tüm adalılar minnet duygularını hiç gizlemediler ve de sanıyorum bu kadar zor zamanlar geçiren adaya yapılabilecek en büyük yardım adayı ziyaret etmek olacaktır.


Sakız Adası veya Yunanca Chios, Ege Denizi’nde, Karaburun Yarımadası’nın ve Çeşme’nin hemen karşısında yer alan büyükçe bir ada. İsmini doğal olarak sadece bu yörede yetişen sakız ağacından alan adanın en önemli gelir kaynağı da sakız üretimi. Çeşme ile arasında yer alan feribot seferleri sayesinde karşı kıyıya gidip gelen Yunanlı ve Türkler arasında gerçek bir dostluk ve alışveriş gelişmiş.

Antik Yunan şairi Homer’in, Ortaçağ Köylerinin ve de doğal sakız ağacının adası Sakız, kesinlikle harika bir 2-3 günlük deniz ve kültür tatili sunuyor. Dağlık adanın girintili çıkıntılı muhteşem bakir koyları pırıl pırıl suları ile sessiz ve huzurlu keşifler… adanın içlerinde tepelerde yer alan Ortaçağ Köylerinin labirent gibi daracık sokaklarında, taş ev avı ardından ve köy kahvesinde frape molaları…

Sahillerde yer alan Yunan tavernalarında meze, uzo ve ahtapot ziyafetleri… Hepsi Sakız’da mümkün hem de Çeşme’den kalkan feribotlar ile sadece 45 dakika mesadefe.

SAKIZ ROTALARI

1.GÜN

Adaya varınca hemen limandan araba kiralarayak önce Sakız’ın güneyine ardından batısına yol alıp, ister tepe köylerini ister plajları dolaşarak keşifler yapmak, sahilde bir tavernada yemek yedikten sonra batıda yer alan tepelerden birisinde güneşin denize batışını izledikten sonra alacakaranlıkta Mesta’ya ulaşmak. Mesta, Sakız adasının en güzel renove edilmiş ve en ünlü Ortaçağ köyü. Köyün labirent gibi sokaklarında dolaştıktan sonra köy meydanında yer alan O Meseonas Taverna’da akşam yemeği yiyip, farklı lokasyonlarda yer alan eski taş evlerini restore ederek otel hizmeti sunan Mesta Suites’de konaklamak (özellikle 7 ve 8 numaralı suitler daha genişçe ve sessiz)

1. gün rotasında görülemeye değer diğer tarihi köyler ve restoran/kafe önerileri:

Thimianaköyü(Roussiko Taverna),Armolia köyü, Kalamoti köyü, Olympi köyü,Mardin’i andıran taş evleri ile Vessa Köyü(köy kahvesivekonaklamak içinİanthe Hotel), orjinal mimarisi ile Pyrgiköyü(Tou Manoula To Cafenio yani Manoula’s Café ve de Taverna Kanios)

1.gün rotasunda deniz keyfi için koylar

Geniş ve Şezlonglu plajlar:Kambos (Citrus Cafe), Karfas (Agyra), Agia Fotia (Didimi Taverna), Komi
Issiz plajlar: Karfas ile Emporio arasında Vokaria plajı bakir çakıl taşlı bir plaj. Volkanik kırmızı taşlı Emporios plajı bir doğa harikası. Emporios’dan sonra siyah volkanik taşlı ıssız koylar yer alıyor: Mavrovolia, Fana, Salagona, Apothika, Merikounta. Adanın en güneyinde ise ufacık gizli bir cevher var: Vroulidia kumsalı.

1.gün rotasında sahilde öğle yemeği alternatifleri:

Porto Emporio: Maria Tavernaya da Volcano Taverna
Limenas Meston: Papa Michelakis Taverna
Aya Irene: Taverna Elata

2. GÜN

Sabah uyanınca Mestameydanındaki kiliseyi gezip, içeride yer alan Krokalya(taş bezeme sanatı) örneklerini görmek ve de yine meydandaki Maona’da frape içip, Murovolozbutiğinden sakız likörü, kremi ve de sabunu alıp, tekrar yollara dökülmek.

Girintili çıkıntılı koylardan birisinde deniz keyfi yaptıktan sonra, hayalet köy Anavatosve de Nea Monimanastırını keşfedip, ister Avygonymatepe köyünde Avgonima All Seasons Otelya da Pyrgos Otel’dekonaklamak ya da adanın doğusunda Kampos plajında Perleas Mansion, Argentikon Luxury Suites, Riziko, Voulamandis House, Arhicoya da Astrakia otellerindekalmak.

2. gün rotasında tepe köyleri:

Ortada yer alan köyler:Terkedilmiş eski bir taş köy olan Anavatos (Anavatos Art Gallery), Avygonyma

Kuzeybatı’da yer alan köyler:Sidirunda, Diefha (Mundo Manastiri) Volissos (Agia Markella Manastırı)

2. gün rotasında Restoranlar

Lithi:Kira Despira Taverna

Anavatos:Anavatos Taverna

Avygonyma:Pyrgos Taverna

Kambos:O Kostas Taverna veya Taverna Kambos ve de Citrus Kafe

2.gün rotasında Plajlar

Geniş ve Şezlonglu plajlar:Lithi, Elida

Issiz plajlar:Limenas Mesta’dan sonraki 2 adet ufacık koy, Aghia Dynami, Avlonia, Karinda, Armenou Lagadi, Mytikas, Trahili, Ammos, Pyrgos, Metochi, Papalia, Gerita

3.GÜN

Adanın kuzeydoğusunu keşfetmek üzere yola çıkmak, önce bir plaj kulübü olan Glari Beachya da Daskalopetra Plajında(Kafekouti Lounge Cafe) denize girmek. Ardından balık keyfi için Lagadalimanında dev bir çınarın altında yer alan Passas Taverna’daya da 80’lerin Çeşme Dalyanköy’ünü andıran Kardamyla Marmarolimanında Thalasses Taverna’daöğle yemeği yiyip Christinas Cafe’de kahve içmek. Ardından Sakız limana dönüp ister akşamüstü feribotu ile Çeşme’ye dönmek, ister ertesi sabaha kadar Sakız limanında konaklayıp kasabayı keşfetmek.

Sakız Limanı Adresleri

Sakız Limanı boyunca uzanan sahil yolu üzerindeki butikler, restoran ve kafeler öğleden sonraları cıvıl cıvıl oluyor. Biraz daha içerilere girip sahil caddesine paralel ve dik kesen sokaklar da kiliseleri, camiisi, taş binaları ile keşfe değer. Limanın arka sokaklarındaki zevkli bir mahalle olan Kombos’u da gezebilirsiniz.

Restoranlar:

  • Limandan içeri giren sokaklarda zar zor bulabilen küçük bir gizli cennet var: Kehribar (Kechrimpari). Lokallerin gözdesi olan bu ufacık lokanta enfes ev yemekleri yanında Fresh Chios birası sunuyor. Duvarlardaki yaşlı Sakız adalı amcaların siyah fotoğrafları, sandalyelerde oturan yaşlılar zamanın bu adada pek birşey değiştirmediğinin göstergesi.
  • Çarşıda yer alan Hotza’s (yani Hoca’nın yeri) de geleneksel lezzetleri ile lokallerin başka bir favori lokantası.
  • Liman boyunca uzanan caddedeki alternatifler gelen olarak epey turistik, ancak deniz görerek ferah ferah yiyelim derseniz Delphinia adresiniz.

Kafe & Barlar:

Liman boyunca uzanan sahil yolunda yer alan kafe ve barlar buz gibi soğuk kahve olan frape molası için ideal:

Ortada yer alan Sueno, Mikel Bar, Central, Flocafe, İlliana, Caprice Bar bar & kafeleri, en batıda yer alan Escobar, Food Lab Burger ve de en doğuda mendireğin ucunda yer alan Bourtzie Bar

Buradaki dondurmacı’ya da uğrayın: Ice Cream Kronos

Sakız’da iken tadın:

  • Mastello peynirinden yapılan Saganaki (peynir ızgara)
  • yeni ve taze bir bira olan Fresh Chios Beer
  • adaya has Kazanisto uzo ve Homeros sakız likörü

OTELELER

Lida Mary – Mesta http://www.lidamary.gr/en

Mesta MC suites – Mesta www.medievalcastlesuites.com

Perleas Mansion – Kambos, http://www.perleas.gr/

Argentikon Luxury Suites – Kambos, http://www.argentikon.gr/

Riziko – Kambos, http://www.chios-riziko.gr/

Astrakia– Kambos, http://www.astrakia.gr/

Arhico – Kambos, http://www.arhodico.net.gr/

Voulamandis House – Kambos, http://www.chioshotel.gr/voulamandis-house.html

Villa Krini – Kambos (uygun fiyatlı pansiyon) http://www.krinirooms.gr/en

Sardunaki Otel – Olympi Köyü www.thesmallhotels.com/sardunakichios

Chandris – Sakız Liman, http://www.chandris.gr/chios/

Volissos – Sakız Liman, http://volissos-holidays-home-chios.focusgreece.gr/

Kyma, Sakız Liman’ında uygun fiyatlı otel

Grecian Castle – Sakız Liman’ın kuzeyi http://www.greciancastle.gr/

Esperides Hotel – Agia Fotia

Erytha Hotel – Karfas

Golden Sand – Karfas

Sunset Hotel – Karfas

Amarandos Sea View Apartments– Vokaria

All Seasons Hotel – Avgonima

Pyrgos Otel – Avgonima

Pearl Bay Hotel – Vrondados, Daskalopetra

NASIL GİDİLİR?

Sakız Adasına Çeşme’den feribot ile ulaşabilirsiniz.

Sakız’a gidiş & dönüş ve önemli bilgiler:

  • Ertürk firmasının feribotları hergün Çeşme limandan sabah 9:30 ya da akşamüstü 19:00’da, Sakız limanından ise her sabah 8:30 ya da akşamüstü 18:00’de kalkıyor.
  • Haftasonu gidiş ve dönüşte feribotlar kalabalık oluyor ve de gümrükte kuyrukları olabiliyor. İki tarafta da feribottan ilk inip pasaport sırasına ilk girmeye çalışın.
  • Ayrıca Sakız’da mutlaka araba kiralamak lazım. Motorsiklet ne yazık ki dağlık alanlar arasında yer alan engebeli toprak yollardan gidilen koylara inmek için yeterli değil. Çeşme limana geldikten sonra gümrükten hemen çıkışta birçok Rent a Car firması yer alıyor. Haftasonları araba bulmak zor olabildiği için önceden kiralamakta fayda var.

ZEYNEP ATILGAN BONEVAL